ΜΕΤΑ "Love Korydallos" ΕΠΟΧΗ


Ίσως να είχατε ακούσει κάποια στιγμή για το blog  "Love Korydallos"...
Ίσως μάλιστα να το διαβάζατε και να το είχατε αγαπήσει και μαζί με αυτό και τον Κορυδαλλό μας έτσι όπως φαινόταν μέσα από τα μάτια της "Γυριστρούλας", της μικρής κουκλίτσας - alter ego μου- που τριγυρνούσε στα σοκάκια της πόλης μας, χαρούμενη και αισιόδoξη πάντα.
Όσοι δεν έχετε ιδέα για τί μιλώ, θα σας πω εν περιλήψει ότι ήταν το πρώτο μου blog, ένα blog που δημιούργησα το 2010 με πολλή αγάπη και μεράκι και με την ελπίδα να φωτίσω τα σημεία της πόλης μου που εγώ προσωπικά θεωρούσα υπέροχα.
Πέρασαν έξι ολόκληρα χρόνια, με έναν Κορυδαλλό να αλλάζει συνεχώς, άλλες φορές  να φωτίζεται και άλλες να σκοτεινιάζει από τις καταστάσεις που βίωνε η χώρα μας, και με το Love Korydallos να αγαπιέται όλο και περισσότερο, παρόλο που λόγω την εντατικής μου ενασχόλησης με τη συγγραφή, και τις απαιτήσεις της καθημερινότητας αδυνατούσα να του είμαι απόλυτα αφοσιωμένη.
Εκεί, στο πολύ δύσκολο για εμένα 2016 , σταμάτησα να γράφω για τον Κορυδαλλό, όχι γιατί δεν είχε πια ενδιαφέρον , κάθε άλλο, απλώς εγώ ήμουν πια πολύ διαφορετική. Ας πούμε, έτσι, με έναν συμβολισμό,  ότι ...η Γυριστρούλα μεγάλωσε και σοβάρεψε απότομα, και εγώ δεν είχα από ποιόν να αντλήσω αισιοδοξία. Ας πούμε!
Ωστόσο, οι μεγάλες αγάπες δεν χάνονται.
Ή τουλάχιστον, δεν χάνεται η γενεσιουργός αιτία τους... Και αυτή η αιτία, ήταν και θα είναι η πόλη μας!
Τον τελευταίο καιρό, με αφορμή την μεγάλη αλλαγή που συνέβη στον δήμο μας με το άνοιγμα του σταθμού του Μετρό, άρχισα να νοσταλγώ τις όμορφες στιγμές που είχα περάσει με το Love Korydallos. Άλλωστε, σκέφτηκα, δεν σταμάτησα ποτέ να κυκλοφορώ, να ζω και να αναπνέω μέσα στους δρόμους του Κορυδαλλού (εκτός φυσικά από τον καιρό της καραντίνας) , και -αλίμονο- δεν σταμάτησα ποτέ να γράφω, οπότε γιατί να μην έπιανα το νήμα απο το σημείο που το είχα αφήσει; 
Αποφάσισα λοιπόν να επιστρέψω. Άνοιξα ξανά τον blogger αναζητώντας το ξεχασμένο μου blog-άκι και προσπάθησα να ξαναμπώ στο mood του Love Korydallos.
Όμως τίποτα δεν ήταν ίδιο, ακόμα και ο blogger είχε αλλάξει λειτουργίες, διαταράσσοντας και τη λειτουργία του blog μου. Αναποδιές με τους κωδικούς, αναποδιές με κάποιες φωτογραφίες που δεν αναγνώριζε το template που είχα βάλει, αναποδιές που με στενοχώρησαν τόσο που σκέφτηκα να αποχαιρετήσω την ιδέα.  Πώς γίνεται κάτι που δημιούργησα με τόση αγάπη να μου γυρίζει την πλάτη; Το μυαλό μου κόντευε να εκραγεί.
Έκανα μια στάση για να σκεφτώ πώς θα καταπιανόμουν με όλο αυτό το κομφούζιο πριν εγκαταλείψω ολοκληρωτικά την ιδέα.
Μια στάση!
Σαν να κατεβαίνω από το λεωφορείο για να πάρω μια ανάσα. Σαν να κατεβαίνω από το μετρό για να βγω λίγο στο φως...
"Στάση Κορυδαλλός" σκέφτηκα...

Και τότε κατάλαβα, αυτό που αρνιόμουν να δω.
Δεν μπορείς να συνεχίζεις με το ίδιο τρένο αν θες να πας αλλού, δεν μπορείς να συνεχίσεις από εκεί που σταμάτησες αν έχει αλλάξει ο προορισμός σου. Πρέπει να κάνεις μια στάση για να πάρεις ανάσα, φως, ή φόρα...
Ο Κορυδαλλός δεν είναι ίδιος πια.
Εγώ δεν είμαι ίδια πια.
Εσείς δεν είστε ίδιοι πια.

Είμαστε καλύτεροι, μεγαλύτεροι, σοφότεροι, διαφορετικοί από πριν δέκα χρόνια.
Το Love Korydallos θα το αγαπάμε και θα το θυμόμαστε πάντα με τρυφερότητα, μα το αφήνουμε στις αναμνήσεις της Γυριστρούλας και εμείς πάμε να φτιάξουμε καινούριες...

Ετοιμάστε αποσκευές, βγάλτε εισιτήριο απεριορίστων διαδρομών και πάμε να γνωρίσουμε τον Κορυδαλλό όπως αυτός θα εξελίσσεται μέσα στα επόμενα χρόνια .

Ραντεβού εδώ...

"ΣΤΑΣΗ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ"

Καλές μας διαδρομές!Βασιλική Ακαρέπη

Σχόλια

 1. Καλώς ήρθες και πάλι ο Κορυδαλλός έχει γινει υπέροχος ιδανικός για πολλές βόλτες!!!
  Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
  2. Ευχαριστώ θερμά !
   Ομολογουμένως είναι υπέροχη πόλη για βόλτα ο Κορυδαλλός.
   Καλό αποκαλόκαιρο και σε εσένα ...

   Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις