ΤΣΑΓΙΕΡΑ


Οι πρωινοί καφέδες με φίλες, έχουν μια άλλη ατμόσφαιρα. Συνήθως έχουν τον χαρακτήρα διαλείμματος από την καθημερινότητα ή τη μορφή μικρού σκασιαρχείου. Δεν θέλουμε πάντα τη φασαρία της πόλης, ούτε την βαβούρα των κορναρισμάτων.
"Πάμε κάπου ήσυχα!" είναι ένα σύνθημα που στον Κορυδαλλό έχει λίγες απαντήσεις.
Μία από αυτές είναι "Πάμε Τσαγιέρα"!
Είχα ξαναπάει στην Τσαγιέρα άλλες δύο φορές με φίλες μου, τη μία φορά με μιά φίλη συγγραφέα για να κουβεντιάσουμε για τα βιβλία μας και την άλλη φορά με δύο φίλες που γνωρίζω από την ενασχόλησή μου με το θέατρο.
Και τις δυο φορές με είχε κερδίσει ο χουχουλιάρικος χώρος που θυμίζει σπίτι. Ένα σπίτι παραμυθένιο και γεμάτο χρώματα. Χθες που ξανασυναντηθήκαμε με τα κορίτσια από το θέατρο, το σύνθημα "πάμε τσαγιέρα" ξαναέπεσε στο τραπέζι.
Και πήγαμε. 
Αυτή τη φορά όμως ανακαλύψαμε την ρομαντική αυλή. Στο ίδιο "σπιτικό" μοτίβο η σκεπαστή αυλή, μοιάζει να έχει βγει από ελληνική ταινία του πενήντα, ή να θυμίζει τις εποχές που η έννοια της γειτονιάς περιείχε συναντήσεις σε δροσερές αυλές με τη μυρωδιά της γαρδένιας να δυναμιτίζει το φιλικό και πάντα καλοπροαίρετο κους-κους για τέχνη και βιβλία.


Στην Τσαγιέρα βέβαια δεν υπάρχουν γαρδένιες μα μια πολύ όμορη και κομψή vintage διακόσμηση που προκαλεί νοσταλγία. 
Η ατμόσφαιρα είτε μέσα είτε έξω είναι αυτή που θα έπρεπε να είναι ώστε να δημιουργεί μια γλυκιά χαλάρωση και όμορφη διάθεση για κουβέντα.


Η Τσαγιέρα είναι ανοιχτή μέχρι τις 10 μμ με καφέδες, χειροποίητα γλυκά, ζεστές σοκολάτες και soft drinks για τα απογεύματα. 

Πιστεύω ότι τώρα που χειμωνιάζει θα είναι μια υπέροχη επιλογή για όποιον δεν επιθυμεί την κοσμικότητα της πλατείας, αλλά θέλει να χαλαρώσει και να νιώσει σαν στο σπίτι του...
Ή καλύτερα σαν στο σπίτι της αγαπημένης του ηρωίδας του παραμυθιού...Η Τσαγιέρα βρίσκεται Παύλου Μελά 44 στον Κορυδαλλό 
περίπου 300 μέτρα από τη στάση του μετρό.

τηλέφωνο 21 1407 8403Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις