ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΡΗ ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΟΥΜΕ- TABACCO


"Σαν το παλιό κρασί" 
"Σαν το παλιό καλό καιρό"
"Παλιόφιλοι"
"Ο παλιός είναι αλλιώς"

Φράσεις που όλοι μεταχειριζόμαστε στην καθημερινότητά μας για να αναδείξουμε τη γοητεία του διαχρονικού, αυτού που αντέχει στο χρόνο και γίνεται ολοένα καλύτερο.

Φράσεις που είχαν την τιμητική τους το Σαββατόβραδο στο Tabacco. Και πώς να μην έχουν την τιμητική τους στο αγαπημένο μας στέκι; 

Για είκοσι τρία (!) ολόκληρα χρόνια το Tabacco βρίσκεται εκεί,  στο γνώριμο στενό της Ζαλόγγου κοντά στην πλατεία Μέμου, να σερβίρει καφέ, ποτά, κοκτέιλ, μπύρες, κρασιά και αναμνήσεις.
 Βουνό από αναμνήσεις ...


Τι να πρωτοθυμηθώ; 
Τα θεματικά αποκριάτικα πάρτι με χορό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες; 
Τους ανεπανάληπτους djs που γέμιζαν με μουσική τα βράδια αυτών των είκοσι τριών χρόνων; Τα bazaar ? τις εκθέσεις των καλλιτεχνών; Τα Live;

Εμπειρίες αξέχαστες που έχουν χαραχτεί στην μνήμη μου, μέσα στο μακροβιότερο μπαρ του Κορυδαλλού  (που τελεί υπό την ίδια διεύθυνση όλα αυτά τα χρόνια). Και τώρα ;

Σε μια χρονική στιγμή που ο κορονοϊός έχει εισβάλει στη ζωή μας αναδιαμορφώνοντας την καθημερινότητά μας , όλοι ψάχνουν τρόπους να βρουν καινούριο βηματισμό και να συνεχίσουν την πορεία τους.

Μεγαλώνουν τις αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια, καθιερώνουν  τα αντισηπτικά και τις μάσκες ως απαραίτητο σεσουάρ και η επιβίωση γίνεται το νέο "trend"... για να χρησιμοποιήσουμε και την διάλεκτο των νέων.


Και το Tabacco ;

Το Tabacco πρωτοτυπεί… Γίνεται το απόλυτο μπαρ!

Καταργεί τα τραπέζια και δημιουργεί μια μπάρα – την μεγαλύτερη μπάρα του Κορυδαλλού-που επεκτείνεται και μακραίνει φτάνοντας ως την πόρτα , έτσι από άποψη.

Για να μπορούν όλοι να κάθονται στο μπαρ αλλά σε απόσταση τηρώντας τον κανονισμό. 

Αναποδογυρίζει τα φωτιστικά για να αποδώσει για άλλη μια φορά την ατμόσφαιρα του παραμυθιού «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» και τοποθετεί μια βελούδινη κουρτίνα που τέμνει το μαγαζί και δημιουργεί μυστήριο για τα όσα πρόκειται- κορονοϊού επιτρέποντος-  να συμβούν το χειμώνα… καλά να είμαστε .

Και θα είμαστε! 

Είμαι αισιόδοξη, όσο αισιόδοξοι είναι οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού, όσα χρόνια τους ξέρω.Και γιατί να μην είναι;

Ένας χώρος που μένει ζωντανός μέσα από δοκιμασίες όπως η οικονομική κρίση  και  η εμπορευματοποίηση της διασκέδασης , δίχως να χάνει την μοναδικότητα του στιλ του και τον χαρακτήρα του, θα αντέξει και σε αυτή τη δοκιμασία.
 
Άλλωστε, σε μια εποχή που όλα είναι παραδομένα σε αυτό που ονομάζουμε εξέλιξη μα στην πραγματικότητα είναι μετάλλαξη, το να καταφέρνεις να εξελίσσεσαι διατηρώντας όμως την ταυτότητά σου και την αυθεντικότητά σου, όσο νά ' ναι θέλει μαεστρία .
Και το Tabacco  τη διαθέτει.

Από αυτή τη μαγική συνταγή είναι φτιαγμένα τα "στέκια"
Από αυτή την συνταγή φτιάχνονται και οι παρέες... τη μαεστρία να αναμιγνύεις φαινομενικά ετερόκλιτα στοιχεία δημιουργώντας νέες συνθήκες,  ίσως και νέες φιλίες.

Ας το σκεφτούμε!
Για τα υπόλοιπα υπάρχει πάντα το Tabacco ... για να τα πιούμε και να τα πούμε
Το Tabacco βρίσκεται Ζαλόγγου 6 στην πλατεία Μέμου 
(περίπου 500 μέτρα από το Μετρό )

τηλέφωνο 21 0494 1427

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις