ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΘΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Μια πολύ όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα δημιουργήθηκε χθες το απόγευμα στο mirror cafe με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου της Χρυσούλας Διπλάρη "Ευτυχώς που δεν πάθαμε τίποτα" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή. 
Πρόκειται για μια αξιόλογη συλλογή διηγημάτων που συνδυάζει το ελληνικό στοιχείο με την υπαρξιακή αναζήτηση των ηρώων όπως αυτή προκύπτει μέσα από τις δυσκολίες της ζωής τους.
Αφήνοντας άλλοτε πικρή και άλλοτε γλυκιά γεύση με τις ιστορίες της, η συγγραφέας καταφέρνει να μαγεύει και να δημιουργεί έναν πυκνοκεντημένο καμβά γεμάτο συναισθήματα και συγκίνηση.

Στο οπισθόφυλλο γράφει:
"Ευτυχώς που δεν πάθαμε τίποτα! Ευτυχώς, γιατί έχουμε τραβήξει πολλά. Έρωτες και προδοσίες,που μας οδηγούν σ' ένα αέναο ταξίδι, χωρίς Ιθάκη. Βία σε σώμα ,νου, ψυχή, Βία,που οδηγεί σε Βία . Ευτυχώς γιατί υπάρχουν Βαλεντίνοι που δωρίζουν και δωρίζονται, και Δωροθέες που κρύβουν τους πολλούς εαυτούς τους τον έναν μέσα στον άλλον για να αποτρέψουν την άλωση.
Ευτυχώς, γιατί δεν μπόρεσαν ναας καταπιούν οι ανεχόρταγοι που κατάπιαν τον κόσμο ολόκληρο. Ούτε καν ο "Eros" που μπορεί να είναι έτος αλλά μπορεί να είναι και μολυσματική νόσος. 
Ευτυχώς που μέσα στην τρέλα αυτού του καιρού, υπάρχουν ακόμα κάποιοι που αφηγούνται παραμύθια- και "παραμυθία" σημαίνει παρηγοριά.
Ευτυχώς,που εκτός από τις ιστορίες υπάρχουν και τα ταξίδια που ξεκινάνε από την ΠΥΛΗ Ε1, αλλά καμιά φορά ξεκινάνε και από μέσα μας. Κι όσο οι ιστορίες μας ταξιδεύουν, θα μπορούμε να φτιάχνουμε συνεχώς καινούριες και το ταξίδι να συνεχίζεται. Ευτυχώς!"

Για το βιβλίο μίλησαν η Τζένη Κουκίδου και ο Γιώργος Γκρίλης και μέσα από τα λόγια τους αναδείχτηκε ένα συναρπαστικό βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί.
Η συγγραφέας Χρυσούλα Διπλάρη, με τη ζεστασιά της φωνής της στο τέλος μίλησε για τις λέξεις που είναι πολύτιμες, που άλλοτε στάζουν μέλι και άλλοτε δηλητήριο μα πάντα έχουν τη δύναμη μας αλλάξουν και μας οδηγήσουν προς την αυτογνωσία.
Το βιβλίο "Ευτυχώς που δεν πάθαμε τίποτα" κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Πνοή.
Αναζητήστε το. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις