ΠΑΡΕ ΚΙ ΕΣΥ ΕΝΑ ΦΥΛΛΑΔΙΟ


Καλημέρα φίλοι μου, 

Σίγουρα θα έχετε δει πάρα πολλές φορές στην Ταξιαρχών αλλά και αλλού, κάποιους ανθρώπους που στέκονται στην άκρη του πεζοδρομίου και πολύ δειλά, σας τείνουν το χέρι που κρατάει ένα διαφημιστικό φυλλάδιο. 
Και εννέα φορές στις δέκα προσπερνάτε από βιασύνη, από έλλειψη ενδιαφέροντος για τον συγκεκριμένο τρόπο διαφήμισης ,ή πολύ απλά από φόβο μην προσπαθήσει να σας πουλήσει κάτι. 

Όλοι αυτοί οι λόγοι είναι κατανοητοί. Ας δούμε όμως λίγο και την άλλη πλευρά...

Οι άνθρωποι που στέκονται εκεί όρθιοι επί τέσσερις ή πέντε ώρες έχουν να μοιράσουν στους περαστικούς έναν τεράστιο όγκο διαφημιστικών εντύπων, τα οποία ΔΕΝ πρέπει να τα πετάξουν σε κάδο αχρήστων διότι  θα το δει ο επόπτης και ενδεχομένως να μην πληρωθούν, ή να μην τους ξανακαλέσουν για δουλειά,  ΔΕΝ πρέπει επ'ουδενί να παρακαλέσουν ή να απαιτήσουν από τους περαστικούς να πάρουν ένα φυλλάδιο γιατί ο επόπτης που τους παρακολουθεί θα τους επιπλήξει και ενδεχομένως να μην πληρωθούν ή να μην τους ξανακαλέσουν για δουλειά, και φυσικά ΔΕΝ μπορούν να επιστρέψουν αυτόν τον τεράστιο όγκο φυλλαδίων στην εταιρία διανομής διότι θα θεωρηθούν ανεπαρκείς για την συγκεκριμένη εργασία και ...μαντέψτε... δεν θα τους ξανακαλέσουν για δουλειά. 

Όπως καταλαβαίνετε, ένας άνθρωπος που στέκεται όρθιος στο κρύο, ή στη ζέστη και μοιράζει φυλλάδια έχει ανάγκη τα χρήματα και δεν το κάνει επειδή δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει στη ζωή του. Τα χρήματα που παίρνει είναι ελάχιστα, η δουλειά όμως αυτή απαιτεί αντοχές στην ορθοστασία και στις ακραίες θερμοκρασίες, και ίσως είναι η μόνη δουλειά που μπόρεσε να βρει στην παρούσα φάση, ειδικά αν είναι φοιτητής, ή από τους άτυχους που λιώνουν καθημερινά τις σόλες τους σε συνεντεύξεις και αποστολή βιογραφικών, δίχως αποτέλεσμα. Δεν χρειαζεται να σας πω τα ποσοστά ανεργίας στην Ελλάδα, τα γνωρίζετε. 

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να παίρνουμε το φυλλάδιο που δίνει, να του χαμογελάμε ευγενικά, ε... και αν μπορούμε να πάρουμε κι ένα δεύτερο για να δώσουμε στην αδερφή μας ή στον φίλο μας, πιστέψτε με, καλό θα του κάνουμε. Τί σημασία έχει αν η επιχείρηση που αναγράφεται στο φυλλάδιο δεν μας αφορά; Μπορούμε να το βάλουμε στην τσάντα μας και να το πετάξουμε σε εναν κάδο ανακύκλωσης, πολλά μέτρα μακριά από τον διανομέα - είπαμε,, οι επόπτες τα ψάχνουν όλα- έχοντας βοηθήσει έναν άνθρωπο να βγάλει λίγα χρήματα με αξιοπρέπεια, χωρίς εμάς να μας στοιχίζει απολύτως τίποτα. 

Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν, την επόμενη φορά που κάποιος στέκεται στο δρόμο και μοιράζει διαφημιστικά φυλλάδια, χαμογέλασέ του με θέρμη και πάρε ένα φυλλάδιο. 

Η αλληλεγγύη είναι στάση ζωής. 

Καλή συνέχεια...






 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις