ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΎ ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΑ


Ο χρόνος... 
Περνάει και αφήνει πίσω του αναμνήσεις. 
Ποιός μπόρεσε ποτέ να εξοικειωθεί με τη συνήθεια του χρόνου να περνάει με ταχύτητα; Στην πραγματικότητα κανείς. Μια μικρή προσπάθεια των ανθρώπων να του δώσουν ένα άγγιγμα ομορφιάς, ένα χαρακτήρα ή ακόμα και να ξεχάσουν την διαβρωτική του ιδιότητα, είναι η δημιουργία μετρητών του. 
Ρολόγια. Διότι έχουμε την ανάγκη να τοποθετούμε στο χρόνο το στίγμα μας. Να χαράζουμε τον εαυτό μας πάνω στις στιγμές. Να συγκεκριμενοποιούμε αυτό το πέρασμα μας από τον χρόνο και του χρόνου από πάνω μας. 
"Τί ώρα θα γίνει αυτό;"
"Τί ώρα θα βρεθούμε;" 
Ερωτήσεις που έχουν ως απάντηση αριθμούς, ώρες,τέταρτα , λεπτά και δευτερόλεπτα. 

Η μητέρα μου είχε μια αγάπη στα ρολόγια. Δεν μπορούσε να κάνει βήμα δίχως ένα ρολόι στο χέρι της για να υπολογίζει τον χρόνο με ακρίβεια. Έλεγε συχνά "Δεν μπορώ χωρίς ρολόι!" 
Θεωρούσε αυτό το αντικείμενο- αξεσουάρ ένα από τα πιο απαραίτητα αξεσουάρ της ζωής της. 
Εγώ από την αλλη, δεν είχα ποτέ αυτή την εμμονή με τα ρολόγια. Ωστόσο, μόλις έχασα την ίδια τη μαμά μου απέκτησα εμμονή με κάποιες από  τις δικές της εμμονές. Παράξενο έτσι;
Λες και θέλω να την κρατώ κοντά μου μέσα από τα πράγματα που εκείνη λάτρευε, και να θυμάμαι τα λόγια της όταν υποστήριζε με σθένος το καθετί. 
Αυτό δεν κάνουμε λίγο ως πολύ οι άνθρωποι; 
Τα ρολόγια της, λοιπόν πέρασαν στα χέρια μου. Κρύφτηκαν στην μπιζουτιέρα μου παγερά σταματημένα στην ώρα που ήθελε το κάθε ένα να σταματήσει. 


Τον τελευταίο καιρό, θέλεις από νοσταλγία, θέλεις γιατί περνάει ο χρόνος και για εμένα λιγάκι γρηγορότερα τώρα - λένε ότι μετά τα σαράντα τρέχει λίγο πιο γρήγορα ο χρόνος- αποφάσισα να τα βγάλω και να τα κάνω να λειτουργήσουν ξανά.
Δεν ξέρω αν θα τα φορέσω μα μου αρκεί να ξέρω ότι δουλεύουν, για την περίπτωση που θα θελήσω να τα φορέσω. 
 Τα ξέθαψα λοιπόν και τα πήγα στο κατάστημα Κοντός στην Ταξιαρχών.

(σημΤο λουράκι στο καφέ ρολόι δεν το εχω αλλάξει ακόμα)

Η αλήθεια είναι ότι είχα περάσει άπειρες φορές από το κατάστημα Κοντός και ούτε είχα καταλάβει ότι εκεί γίνονται επιδιορθώσεις ρολογιών. Παρόλο που το γράφει και στην επιγραφή, εγώ δεν το είχα προσέξει. 
Αλλά όπως λέει και μία παροιμία "ρωτώντας πας στην πόλη"
Έτσι λοιπόν,ένα απόγευμα μπήκα στο κατάστημα Κοντός παρέα με τα πέντε ρολόγια της μαμάς - το ένα για την ακρίβεια είναι της γιαγιάς μου-  και τους τα εμπιστεύτηκα με την ελπίδα να φτιάχνονται, όσα φτιάχνονται.

Τί μπορώ να πω; Οι άνθρωποι όχι μόνο είναι επαγγελματίες στη δουλειά τους αλλά και ως "γιατροί ρολογιών"  μετά από λεπτομερή ''εξέταση" σου λένε ακριβώς τί θα χρειαστεί το κάθε ρολόι ξεχωριστά και πόσο ακριβώς θα κοστίσει, έτσι ώστε να αποφασίσεις ο ίδιος αν σε συμφέρει να το φτιάξεις. Και όλα αυτά αναλυτικά. 
Έτσι έγινε και με τα ρολόγια της μαμάς μου, που τελικά όλα μπορούσαν να φτιαχτούν.
Αφού έμαθα τα κόστη και έδωσα το οκ για να προχωρήσει η εργασία πάνω τους, τα ρολόγια επαναλειτούργησαν και χθες το απόγευμα τα παρέλαβα!
Η χαρά μου είναι απερίγραπτη πρέπει να σας πω...αλλά φαντάζομαι το καταλαβαίνετε. 
Το πιο σημαντικό και αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι το κάθε ένα ρολόι ήταν σε δικό του σακουλάκι και συνοδευόταν από ένα χαρτί με το μοντέλο και τον κωδικό του, στο οποίο αναγράφεται αναλυτικά τί εργασία έγινε και η ημερομηνία και αποτελεί  εγγύηση ενός έτους για τυχόν βλάβες που οφείλονται σε ελλιπή επιδιόρθωση (και όχι σε υπαιτιότητα δική μου).
Όλα τακτοποιημένα και νοικοκυρεμένα.


Έμεινα πολύ ευχαριστημένη από την εξυπηρέτηση και από την επιδιόρθωση των ρολογιών αλλά και από την ευγένεια και την συμπεριφορά των ανθρώπων του καταστήματος Κοντός. Μετανιώνω που δεν είχα πάει νωρίτερα για φτιάξιμο τα ρολόγια της μαμάς και τα άφηνα να κοιμούνται στην σκοτεινή μου μπιζουτιέρα όλα αυτά τα χρόνια.
Όμως ...

.... κάλιο αργά παρά ποτέ..


Το κατάστημα Κοντός βρίσκεται Ταξιαρχών 66 στον Κορυδαλλό.
Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2104965524
Fb 
https://www.facebook.com/kontos.service/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις